Besplatno ako ćeš tu živjeti: Srbija dodjeljuje napuštene seoske kuće, uskoro konkurs

Srbija će javni konkurs za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicama raspisati 28. juna, najavio je ministar za brigu o selu Srbije Milan Krkobabić.

Кuće sa okućnicom do 30 ari nudiće se u rubnim, pograničnim i brdsko-planinskim selima koja predstavljaju “demografske crne tačke” Srbije, rekao je za Telegraf Кrkobabić.

On je naveo da očekuje da će prethodno Vlada Srbije usvojiti program.

“Država Srbija prvi put jasno kaže: imaš pravo da dobiješ milion i 200.000 (dinara) za otkup seoske kuće sa okućnicom i ne duguješ nikom ništa, osim što imaš obavezu prema državi da ostaneš tamo da živiš“, naveo je Krkobabić.

Istakao je da postoji veliko interesovanje za dodjelu praznih kuća, kojih prema nekim procjenama u Srbiji ima oko 200.000.

Naglasio je da je na mladima do 45 godina da se interesuju ima li slobodnih kuća, gdje se nalaze i da li su njihovi vlasnici spremni da ih prodaju a na lokalnim samoupravama da procijene vrijednost praznih kuća na svojoj teritoriji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79