Beživotno tijelo Zeničanina već pet dana u stanu, niko ga nije mogao preuzeti. Reagovao Rusmir Isak

Tragom informacije iz medija o nesvakidašnjem slučaju u Zenici, gdje je već pet dana u stanu mrtav Zeničanin jer nema nikog od porodice da preuzme njegovo tijelo, Rusmir Isak, direktor Kazneno-popravnog zavoda u Zenici, pokazao je humanost.

Naime, preminuli Zeničanin od porodice ima jedino sina koji se nalazi na izdržavanju kazne u Kazneno-popravnom zavodu zatvorenog tipa u Zenici.

S obzirom na to kako se tijelo već pet dana nalazi u stanu, da se zgradom širi nesnosan miris, ali i da preminuli Zeničanin zaslužuje da bude dostojanstveno preuzet i ukopan, direktor Isak preduzeo je sve zakonske aktivnosti da se prevaziđe ova situacija.

“Odmah po saznanju za ovu informaciju provjerio sam sve okolnosti i zakonske okvire neophodne za donošenje odluke da se sin, koji se nalazi na izdržavanju kazne u Zavodu, sprovede sa zatvorskom policijom kako bi preuzeo tijelo i završio neophodnu dokumentaciju za dženazu i ukop svoga oca. Činjenica, ovakve situacije su rijetke, dešavaju se jednom u deset godina, ali drugog rješenja za preminulog Zeničanina nema.

Shodno tome, obavio sam razgovor sa pomoćnicima i odgajateljem, utvrdili smo da nema zakonske prepreke i da se ne radi o rizičnom osuđeniku, tako da ćemo već sutra, uz izuzetne mjere sigurnosti, sprovesti sina preminulog Zeničanina kako bi se izuzelo tijelo njegovog oca i tako omogućio njegov ukop i dženaza “, kaže direktor Isak.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79