Bezobrazluk u Mostaru podržan od strane inspekcije: 2 noć za redom, Tanja Savić napravila lom na korona derneku!

Uprkos brojnim mjerama zaštite od koronavirusa, koje su na snazi u cijeloj BiH, u Mostaru mnogi žive kao da virus ne postoji, a da nije društvenih mreža i medija ne bi ni znali za pandemiju.

Dolaskom lijepog vremena ispunjene su gotovo sve terase kafića, kao i parkovi, šetališta i igrališta, a zaštitnu masku teško možete vidjeti, dok socijalna distanca i ograničen broj okupljanja kao da i nisu na snazi u Mostaru. Javna je tajna da kafićni i noćni klubovi rade bez ikakvih ograničenja.

U Mostaru najava drugog koncerta Tanje Savić: Ulaz 20KM, inspekcije nema

Ko dozvoljava ovakvu situaciju u Mostaru?

I dok se BiH nalazi na vratima novog lockdowna, pjevačica i stotine mladih su zajedno pjevali hitove bez poštovanja epidemioloških mjera. Drugu noć za redom, organizatori popularnog restorana Taboo u Mostaru, organizirali su koncert turbo folk pjevačice Tanje Savić.

Prva noć prošla je bez reagovanja nadležnih. A video klipovi koje vam donosi portal Crna-Hronika dokaz su da ni druge noći inspekcija nije uradila ništa, kako bi zaštitila zdravlje građana Mostara.

Atmosferu su zabilježili brojni posjetioci i podijelili javno na svojim Instagram profilima, a kako će nadležne institucije reagovati nakon objavljivanja snimke sa ovog partyja ostaje da vidimo.

Pogledajte video sa DRUGE noći korona party-a u Mostaru

Iz Kriznog štaba HNK su nam kazali kako su zabrinuti zbog nepoštivanja mjera te stalno pozivaju građane na odgovornost i upozoravaju da su mjere zaštite još uvijek na snazi.

Čerkez za CH: “Ovo je za krivičnu odgovornost i to ne samo organizatora nego i svih koji nisu učinili ništa da skup prekinu!”

Pogledajte video sa PRVE noći korona party-a u Mostaru

No nakon ovog videa, postavlja se pitanje šta radi policija, inspekcija i ostale nadležne institucije, jer je u Mostaru ovako skoro svakog vikenda i ova noć je samo jedna u moru istih.

Redakcija portala Crna-Hronika kontaktirala je pomoćnik ministra za javno zdravlje gospodina Gorana Čerkeza.

“Nečuveno, neodgovorno, necivilizacijski i za krivičnu odgovornosti i to ne samo za organizatora nego i svih drugih koji nisu učinili ništa da se skup prekine. Obratite se upravo onima koji nemaju hrabrosti da takve zatvore. Jer mi ne nadziremo provođenje mjera nego kanton. Zbog takvih ne možemo pustiti normalne ljude da rade. Niti nadziru niti podržavaju. Danas ni najvećom protekcijom ne možete smjestiti čovjeka u bolnicu jer su pune zbog ovakvih. Dakle adresa Kanton!” – izjavio je Goran Čerkez za portal Crna-Hronika

Gdje su policija i inspekcija u Mostaru? Koncert usred trećeg vala pandemije

Gdje su policija i inspekcija u Mostaru? Koncert usred trećeg vala pandemije

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79