Bh. kompanije iz oblasti namjenske industrije potpisale sporazume sa vodećom katarskom državnom kompanijom

Bh. kompanije iz oblasti namjenske industrije potpisale sporazume sa vodećom katarskom državnom kompanijom


Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković objavila je danas na društvenim mrežama da su bh. kompanije iz oblasti namjenske industrije potpisale sporazume o tehničkoj saradnji sa vodećom katarskom državnom kompanijom nadležnom za ovu oblast prisustvu Bisere Turković te ministra odbrane Katara Khalid bin Mohammad Al Attiyaha.

Na taj način, uspostavljen je čvrst i precizan okvir za buduće proširenje kooperacije u smjeru razvoja i investicija.

Obostrana volja i namjera da se, u interesu dvije države i dvije industrije, konkretiziraju aktivnosti te uspostavi kontinuirana saradnja, posebno u pogledu razvoja i investicija, dala je rezultat te će potpisani Sporazumi biti snažan impuls za budućnost.

Katar je otvorio svoja vrata namjenskoj industriji Bosne i Hercegovine i spreman je investirati u razvoj novih proizvodnih kapaciteta, a na bazi ranije potpisanih prvih milionskih ugovora koji su bili početak uspješne i trajne saradnje dvije države i u ovoj oblasti.

“‼️Bh. kompanije iz oblasti namjenske industrije potpisale su u Dohi, u prisustvu zamjenice predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrice vanjskih poslova Dr Bisere Turković te ministra odbrane Katara Khalid bin Mohammad Al Attiyaha, sporazume o tehničkoj saradnji sa vodećom katarskom državnom kompanijom nadležnom za ovu oblast.

❗️Na taj način, uspostavljen je čvrst i precizan okvir za buduće proširenje kooperacije u smjeru razvoja i investicija.

❗️Obostrana volja i namjera da se, u interesu dvije države i dvije industrije, konkretiziraju aktivnosti te uspostavi kontinuirana saradnja, posebno u pogledu razvoja i investicija, dala je rezultat te će potpisani Sporazumi biti snažan impuls za budućnost.

❗️Katar je otvorio svoja vrata namjenskoj industriji Bosne i Hercegovine i spreman je investirati u razvoj novih proizvodnih kapaciteta, a na bazi ranije potpisanih prvih milionskih ugovora koji su bili početak uspješne i trajne saradnje dvije države i u ovoj oblasti.🇶🇦🇧🇦” napisala je Bisera Turković na svom Facebook profilu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija