Bh. političar objavio fotografiju iz Parlamenta Ukrajine

Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope Saša Magazinović u okviru posjete Ukrajini boravio je i u parlamentu ove države odakle je poslao znakovitu poruku.

Između ostalog, Magazinović je objavio fotografiju iz Parlamenta Ukrajine gdje se u pozadini mogla vidjeti i zastava Bosne i Hercegovine.

“Neko u Moskvu, a neko u Kijev. Stvar civilizacijskih vrijednosti. Zastava BiH u Parlamentu Ukrajine je sa zastavama drugih evropskih država”, rekao je Magazinović.

Svakako, Magazinović se ovom objavom prvenstveno osvrnuo na aktivnosti Milorada Dodika i njegovu nedavnu posjetu Rusiji gdje se sastao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Inače, Magazinović je u Parlamentu Ukrajine razgovarao i s predsjednikom ove institucije Ruslanom Stefančukom.

Tokom susreta Magazinović je potvrdio solidarnost s ukrajinskim narodom, naglasivši da agresija na Ukrajinu nije samo rat protiv ove zemlje nego da predstavlja atak na cijelu Evropu.

Stefančuk je izrazio posebnu zahvalnost Bosni i Hercegovini na dosadašnjoj podršci, te istaknuo da se nada da će obje države u narednom periodu imati krupne iskorake na evropskom putu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79