BH Telecoma demantovao Konakovića: “Usluga Bulk SMS je standardna usluga koju po Cjenovniku, mogu ugovoriti svi subjekti”

BH Telecoma demantovao Konakovića: “Usluga Bulk SMS je standardna usluga koju po Cjenovniku, mogu ugovoriti svi subjekti”


 

Ovakav tip ugovora BH Telecom trenutno ima zaključen sa oko 100 pravnih lica, među kojima ima i više političkih stranaka. Kompanija BH Telecom je javna kompanija koja najviše doprinosi budžetu Federacije BiH i posluje u skladu sa svim važećim zakonskim propisima, pa ovakve kvalifikacije i iznošenje netačnih podataka dovode javnost u zabludu i štete reputaciji kompanije BH Telecom”, navode u reakciji.

Direktor Autocesta FBiH Elmedin Voloder u svojoj reakciji naveo je da odbacuje optužbe koje je iznio Konaković.

“Jer su predmet ili fikcije ili malicioznosti navedenog lica. Ja nikada nisam obećao dati bilo kakav novac ili dar bilo kom pojedincu ili stranci. Kao direktor javnog preduzeća sam svjestan uloge i značaja funkcije koju obnašam, a time i odgovornosti koju imam, tako da se ja ne bavim dnevnom politikom niti utičem na dnevnopolitička zbivanja.

I ja sam čuo priče po gradu da se upravo tzv. Trojka bavila onime što meni spočitava i kupovala zastupnike, a sada druge bez bilo kakvog dokaza optužuju za radnje kojima se oni bave.

Voloder negirao Konakovićeve navode: Ja sam čuo da je Trojka kupovala zastupnike

Ja imam dovoljno životnog iskustva, privatnog i poslovnog uspjeha i nikada sebi ne bih dozvolio da na takav način utičem na bilo čiji stav i činim potencijalno krivično djelo. Nije prvi put da je g. Konaković izjavio neistinu i klevetničke navode upućene i meni i drugima. Nije primjereno jednom državnom ministru koji nas predstavlja u svijetu da se služi dnevnopolitičkim podvalama i lažima, a navedeno ponašanje je i sa ljudske strane sramotno. Imam časnu porodicu i u privatnom i poslovnom životu nemam niti jednu mrlju i nemam razloga ni potrebe da se bavim bilo čime što ne priliči normalnom čovjeku”, kaže Voloder.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija