Građani sa protesta fizički napadaju zastupnike pri izlasku iz Parlamenta FBiH

Građani sa protesta fizički napadaju zastupnike pri izlasku iz Parlamenta FBiH


Ispred Parlamenta Federacije BiH organizirani su protesti protiv odluke Christiana Schmidta da se glasa o uspostavi vlasti uprkos zakonskom protivljenju jednog člana rukovodstva entiteta.

Sa 51 glasom za, jedan suzdržan i dva protiv – potvrđena je nova Vlada Federacije BiH na čelu sa Nerminom Nikšićem. Članovi nove vlade položili zakletvu.

Nešto ranije zastupnici SDA napustili su sjednicu, nakon čega je predsjedavajuća zaključila raspravu i pozvala zastupnike da glasaju.
Zastupnik SDA Salko Zildžić kazao je da želi poselamiti “hrvatsko cvijeće”, odnosno muslimansku elitu spremnu da bude sluga u ovoj vladi.

Kako javlja novinar portala Radiosarajevo.ba s mjesta događaja, potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo dočekan je aplauzom. Nakon toga održao je govor.

Sve je bilo na rubu incidenta nakon što je zastupnik Kenan Uzunović napustio sjednicu i izašao iz zgrade Parlamenta FBiH. Okupljeni su nasrnuli na njega, a policija je hitno reagovala.

Fotoreporteri portala Radiosarajevo.ba s mjesta događaja javljaju da su prisutni pljuvali i prijetili Uzunoviću. Policija nije odmah bila tu kako bi reagovala, ali su uspjeli smiriti situaciji.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija