Govedarica: Dodikova ideja o mirnoj disoluciji ima samo jedan cilj

Član Predsjedništva Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica izjavio je da plasiranje ideje Milorada Dodika o mirnoj disoluciji ima samo jedan cilj a to je manipulisanje narodom, te da bi takva akcija rezultirala konfliktom.

On je kazao da se u Bosni i Hercegovini sve može riješiti mirnim putem izuzev disolucije te da sve razlike ili anomalije u našem društvu koje postoje nikada neće narušiti mir.

– Disolucija ne da ne može biti mirna već je riječ o pojavi koja proizvodi konflikt a Srbima konflikt ne treba. Niti Srbima treba neka nova međunarodna konferencija i revizija Dejtona jer više nego što sada imamo, dobiti nećemo i ne možemo – poručio je Govedarica.

Dodao je kako je cilj SNSD-a srpske faktore koji odbace tu ideju kao prevarantsku ili opasnu po narod i Republiku Srpsku treba optužiti za kolaboraciju sa strancima i podaništvo prema političkom Sarajevu. Govedarica pita i za čiji interes Dodik proklamuje da je Dejton mrtav i da nam u BiH trebaju novi razgovori čiji je cilj mirna disolucija?

Naglašava da bi u mirnu disoluciju lično mogao povjerovati samo kada bi Bijela kuća, Kremlj i Brisel proklamovali taj stav kao jedino moguće rješenje i upitao Dodika ima li Republika Srpska danas ijednog saveznika za takvu politiku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79