BIHAMK: Upozorenje vozačima zbog mokrog kolovoza i radova na putevima

Danas u većem dijelu Bosne i Hercegovine vozači se suočavaju s mokrim kolovozom što zahtijeva povećan oprez za sve učesnike u saobraćaju. Uprava za saobraćaj BIHAMK apeluje na vozače da voze pažljivo i drže odstojanje između vozila, posebno uzimajući u obzir vremenske uslove.

U toku su brojni radovi na putevima širom zemlje. Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina izvode se radovi na rušenju tunelske cijevi, zbog čega je saobraćaj obustavljen. Alternativni pravci su otvoreni za vozila, s tim da se putnička i teretna vozila do 20 tona preusmjeravaju na Trnovo-Grebak-Ustikolina-Foča, dok manja vozila mogu koristiti pravac preko Sarajeva i Rogatice.

Oštećenje mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača također zahtijeva pažnju vozača, posebno teretnih vozila kojima je saobraćaj obustavljen. Uz to, na dionici Ključ-Sanski Most, kao i na ulazu u Neum, radovi su uzrokovali obustavu saobraćaja, s preusmjeravanjem na alternativne pravce.

Radovi su također u toku na brojnim drugim dionicama, uključujući M-17 Jablanica-Potoci, Žepče-Zenica, Tarčin-Raštelica, Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina, i drugima. Vozače se upozorava da će se na ovim lokacijama kretati usporeno.

Uz sve navedeno, granični prelaz Bosanska Gradiška ponovo je otvoren za saobraćaj od ranih jutarnjih sati bez značajnih zadržavanja, dok se nema dužih čekanja ni na ostalim graničnim prelazima za putnička vozila. Ova upozorenja su od ključne važnosti za siguran i efikasan saobraćaj širom Bosne i Hercegovine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79