‘Bilo mi je teško pisati, zakopčati dugmad, otvoriti bočicu vode, našminkati se, držati žlicu…’

Ova je operacija bila nužna, vjerojatno još i ranije. Nije bila riječ samo o bolovima, već i o funkcionalnim i motoričkim smetnjama koje su počele utjecati na moj život, napisala je na Facebooku Kolinda Grabar-Kitarović.

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović javila se i zagrebačkog KBC-a Rebro gdje je imala operaciju operacije stenoze spinalnog kanala vratne kralježnice s mijelopatijom i radikulopatijom.

Kako je pojasnila na svom Facebook profilu, riječ je o cervikalnoj diskektomiji prednjim pristupom uz fuziju i instrumentaciju. – Ova je operacija bila nužna, vjerojatno još i ranije. Nije bila riječ samo o bolovima, već i o funkcionalnim i motoričkim smetnjama koje su počele utjecati na moj život.

I to ne samo na onaj protokolarni, zbog poteškoća sa stajanjem, gubitka ravnoteže i slično, već i na svakodnevni život. Bilo je već teško potpisati se i općenito pisati rukom, zakopčati dugmad, otvoriti bočicu vode, našminkati se, prinijeti žlicu ustima… Sad slijedi duži oporavak u kojem se oslanjam na potporu obitelji, prijatelja i svih dobrih ljudi – objavila je Kolinda Grabar-Kitarović na svom profilu.

Dragi svi, javljam vam se s KBC Rebro, Zagreb nakon operacije stenoze spinalnog kanala vratne kralježnice s…

Gepostet von Kolinda Grabar-Kitarović am Samstag, 12. September 2020

Zahvalila se i liječniku koji ju je operirao: – Ponajprije hvala cijelom medicinskom timu na čelu s prof.dr. sc. Miroslavom Vukićem i osoblju NeourokirurgIje KBC Rebro na njihovoj skrbi. Hvala i Specijalna Bolnica Sv. Katarina i Radiochirurgia Zagreb, svim drugim medicinskim ustanovama i pojedincima koji već godinama brinu o stanju moje kralježnice i ozljedama ruke i ramena. Hvala obitelji, prijateljima i svim dragim ljudima koji su mi ovih dana pomagali napraviti pripreme za oporavak kod kuće. Hvala svima vama koji mi šaljete dobre želje i molitve – napisala je Kolinda.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79