Bio omiljen u društvu i uvijek spreman za šalu

Ukoliko je istinit iskaz teško bolesnog srčanog bolesnika, šta je sve trpio Mujaga Ivazović ostalo je sakriveno od javnosti sve dok problem nije kulminirao, odnosno, dok se nije desila tragedija.

Kantonalni sud Sarajevo odredio je 30-dnevni pritvor Mujagi Ivazoviću (63), policajcu u penziji, osumnjičenom da je sa tri hica iz pištolja likvidirao 37-godišnjeg sina Semira Ivazovića, zvanog Diša. Tragedija se desio 29. aprila naveče, u sarajevskoj Ulici Hasana Sućeske na broju 7, u stanu na četvrtom spratu, u kojem su Ivazovići živjeli sami. ​

Tokom saslušanja u Tužilaštvu 63-godišnjak je doživio infarkt te je prebačen na 3. interno odjeljenje u KCUS-u. Nakon određivanja pritvora pripadnike MUP-a KS-a zamijenila je sudska policija koja dežura pred vratima sobe u kojoj se nalazi osumnjičeni.

Kako saznaje Oslobođenje od advokata Omara Mehmedbašića, Ivazović je tokom saslušanja rekao da je teško bolestan i da nema razloga da laže. Dodao je da je pet godina unazad trpio nasilje svog sina koji ga je maltretirao i tukao. Iako je htio da pozove policiju i prijavi sina, Mujagu je pokojna supruga molila da to ne radi zbog sramote, te ju je poslušao. Rekao je da ga je prije par godina sin istukao i tom prilikom slomio mu dva rebra. Razlog je bio taj što Mujaga nije htio da mu da novac.

– Mujaga je rekao da je u kući često nalazio tragove koji asociraju na drogu. Tu noć njegov sin je tražio da mu Mujaga da 100 KM. Otac mu je rekao da ne može jer mu treba za lijekove za srce, te se od straha pred sinom zaključao u svoju sobu. No, Semir je provalio unutra, uzeo nož i rekao mu: “Sad ću te stvarno likvidirati”. Osumnjičeni ne krije da je tada uzeo pištolj i ispalio tri hica u sina. Moj klijent je bolestan i veliko je pitanje da li će preživjeti suđenje, rekao je Mehmedbašić.

Ukoliko je istinit iskaz teško bolesnog srčanog bolesnika, porodično nasilje koje je trpio Mujaga Ivazović ostalo je sakriveno od javnosti sve dok problem nije kulminirao, odnosno, dok se nije desila tragedija.

Prijatelji likvidiranog mladića o Semiru su govorili samo pozitivno, tvrdeći da je bio omiljen u društvu i uvijek spreman za šalu. Najviše slobodnog vremena su provodili u kafeu Alf u sarajevskom naselju Saraj-Polje. Kobne večeri Semir se trebao naći sa drugovima u spomenutom kafiću, ali se u dogovoreno vrijeme nije pojavio.

Jedan od prijatelja likvidiranog novinarima je ispričao: “Semirova majka je nedavno preselila na ahiret. Išli smo svi na dženazu, bilo nam je teško, a njemu najteže. Dobro znam da je pomagao oba roditelja. I ocu je pomagao, koji je bio u penziji, brinuo se o njima. Čuo sam da je otac Mujaga nedavno imao srčani udar i Semir nije dolazio u kafe na druženje, jer se brinuo o njemu nakon što mu je preminula majka.”

 

(VIDEO) Komšije u nevjerici, nije im jasno šta je Mujagu natjeralo da likvidira sina

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments