Birači Općine Centar će na crno bijelim papirima zaokruživati žele li ili ne Srđana Mandića

Stanovnici sarajevske Općine Centar će odlučivati o sudbini načelnika Srđana Mandića. Zanimljivo, građani će svoj izbor zaokruživati na crno bijelim A4 papirima koji bi mogli biti bez pečata?

Načelnik Srđan Mandić je na svom Facebook profilu objavio kako će izgledati glasački listić, te je zatražio da na njima moraju biti pečati.

“Slika lijevo pokazuje glasački listić koji je bio planiran za referendum 17.09. Bio je u boji, imao u zlatotisku ugraviran grb Opštine kao vid zaštite od zlouptrebe. Onda je opštinska većina odlučila da za 22.10. promijeni izgled u crno bijeli, u A4 formatu, koji se može štampati na običnom printeru, bez ikakve zaštite, kako bi sebi olakšala posao, potcjenjujući našu ali i inteligenciju birača Opštine Centar.

Međutim, ponavljam, svaki listić moraće da opečati predsjedavajući Đozo, obzirom da prema našim internim aktima, jedini on ima ovlašćenje, odnosno može da ovlasti sekretara OV. Ali, ta funkcija već odavno ne postoji u našoj opštini.

Gospodine predsjedavajući, čeka vas težak i naporan posao. 60 hiljada puta morate udariti pečat. Napominjem da svaka zlouputreba pečata predstavlja ozbiljan kazneni prekršaj, ne smijete ga nikome dati u ruke, a pošto ste vi jedan fer demokrata, siguran sam da nećete imati ništa protiv da u prostoriju gdje budete ovjeravali listiće postavimo video nadzor. Radi transparentnosti i poštivanja zakonskih procedura u koje se stalno kunete. Pratićemo budno svaki vaš korak jer znamo kakvo “izborno iskustvo” imate”, napisao je Mandić i priložio fotografije listića kao dokaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79