Bišćani tužni odlaskom Enesa Ružnića: Evo kada je dženaza

Bišćani tužni odlaskom Enesa Ružnića: Evo kada je dženaza


Nakon kratke i teške bolesti u subotu je u 60-oj godini preminuo predsjednik Privredne komore Unsko-sanskog kantona Enes Ružnić.

Biografija 

Enes Ružnić rođen je u Bihaću 1963. godine, gdje je završio osnovnu, srednju i Višu tehničku školu (VTŠ). Nakon toga, kao stipendist VTŠ Bihać, odlazi na nastavak studija u Zagreb. Diplomirao je 1989. godine i odmah nakon toga počinje raditi na VTŠ Bihać u svojstvu asistenta.

U svom radnom vijeku pored VTŠ Bihać radio je na JP RTV Bihać u svojstvu novinara-urednika, na Mašinskom i Tehničkom fakultetu u Bihaću kao asistent-predavač, a od 2005. godine radi u Privrednoj komori USK kao stručni saradnik za industriju.

Od 1996. godine, pa sve do kraja radnog vijeka, radio je na organizaciji svih značajnijih sajamskih manifestacija na području Unsko-sanskog kantona, kao koordinator i direktor, a 2018. godine izabran je za predsjednika Privredne komore Unsko-sanskog kantona, funkciju koju je obnašao do smrti.

Od 2007. godine, u skladu sa Zakonom o akademskim i stručnim zvanjima i akademskom stupnju ima titulu magistra tehnologije. U svom radnom vijeku bavio se i naučno-istraživačkim radom, te objavio šest znanstvenih radova i jednu knjigu.

Komemoracija i dženaza

Komemoracija povodom smrti predsjednika Privredne komore USK bit će održana danas u 11 sati u Bihaću u Muzeju Prvog zasjedanja AVNOJ-a, a dženaza i ukop bit će obavljeni u 13 sati na gradskim mezarlucima Humci.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija