U još jednom kantonu nastava obustavljena, snježni kolaps pravi velike probleme

U još jednom kantonu nastava obustavljena, snježni kolaps pravi velike probleme


Snježno nevrijeme koje je pogodilo Kanton 10 proteklog vikenda stvara velike probleme u saobraćaju, a nastava je u nekim školama odgođena.

U Srednju strukovnu školu u Tomislavgradu jutros nisu mogli stići učenici iz udaljenijih sela, pa je odlučeno da se nastava ne održi.

Učenici osnovne i srednje škole u Kupresu sinoć su obaviješteni da danas nema škole.

Imamo veliki peh, sinoć nam se pokvario veliki višenamjenski radni stroj pa ćemo, pa ćemo zatreba, pokušati angažirati privatne strojeve za daljnja održavanje saobraćajnica. Oko 90 posto saobraćajnica je prohodno, a sporije ide čišćenje lokalnih cesta – izjavio je kupreški načelnik Zdravko Mioč.

Slična situacija je u Bosanskom Grahovu.

Glavne saobraćajnice uglavnom su prohodne, dok su neke lokalne blokirane snježnim nanosima. Pokušavamo se probiti prema selima, ali problem je što odmah nakon što cestom prođe radni stroj, vjetar ponovno nanese snijeg i kao da stroj nije ni prošao – kazao je za Fenu načelnik Bosanskog Grahova Uroš Đuran.

Iz kantonalnog MUP-a naveli su kako su magistralne saobraćajnice u Kantonu 10 uglavnom prohodne. Snježni nanosi na pojedinim dionicama usporavaju odvijanje saobraćaja, pa iz MUP-a pozivaju građane da ne kreću na put bez velike potrebe.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija