Bisera Turković odgovorila Miloradu Dodiku na “šamaranje”: Nisu me uplašili ni snažniji neprijatelji

Da li je ovo Dodik koji se promijenio i koji je korektan, upitala je ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković nakon što je lider SNSD-a i predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik sramno poručio kako joj je “svaka za šamara”.

Dodik: Biseri Turković je svaka za šamara

Turković je poručila kako na njeno pitanje trebaju odgovoriti oni koji Dodika ohrabruju, “koji mu popuštaju i koji ga jačaju dok aktivno radi na rušenju države, otima državnu imovinu, najavljuje secesiju i nagrađuje Vladimira Putina”.

Šefica diplomatije BiH poručila je lideru SNSD-a kako bahatost i prijetnje fizičkim nasiljem neće je uplašiti…

“Nisu me uplašili ni snažniji neprijatelji, protiv kojih sam se borila i koji su odavno na smetljištu historije. Ali, sramotna je šutnja onih koji su očito spremni prešutjeti i dozvoliti ponižavanje BiH”, dodala je Turković.

Podsjećamo, Dodik je danas sramno prokomentarisao reakciju Bisere Turković i njene riječi da je “šamar cijelom svijetu” njegov potez da uruči orden RS-a ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, glavnom krivcu ruske agresije na Ukrajinu.

“Postoji izreka kao da je nastala zbog nje. Svaka joj je za šamara”, rekao je lider SNSD-a, prenosi RTRS.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79