Bivši direktor pronevjerio milion KM?!

Rifet Karasalihović, bivši direktor ЈP Međunarodni aerodrom Tuzla, sa sjedištem u Živinicama, osumnjičen je za pronevjeru milion KM i za 15 krivičnih djela.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK prošle sedmice su Kantonalnom tužilaštvu dostavili izvještaj protiv Rifeta Karasalihovića.

On je osumnjičen da je, obavljajući funkciju direktora aerodroma u Tuzlu od decembra 2018. do decembra 2019. godine u Živinicama, sa ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi za to pravno lice, počinio krivično djelo zloupotreba ovlaštenja u privrednom poslovanju.

Postoje osnove sumnje da je Karasalihović novac doznačen iz budžeta FBiH u iznosu od milion KM utrošio suprotno njihovoj namjeni, rečeno je iz Tužilaštva.

Inspektori su podnijeli devet izvještaj protiv Karasalihovića u periodu od decembra 2019. do decembra 2020. godine.

Karasalihović je za Nezavisne novine rekao da se ne osjeća krivim.

Karasalihović je na direktorsku poziciju imenovan 2014. godine nakon smjene Eseda Mujačića, koji se sudskim putem vratio na tu poziciju ove godine prenose Nezavisne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79