Boban Đekić (27) optužen da je pijan autom usmrtio četiri osobe

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv Bobana Đekića (27) iz Prnjavora, koja ga tereti da je pijan skrivio nesreću u kojoj je nastradala porodica iz Srbije.

Nesreća se desila 27. avgusta 2023. godine, oko 20.30 časova u mjestu Donji Štrbci kod Prnjavora kada je optuženi udario pasatom u zadnji dio pežoa dok ga je gurao A.J. (19) a u kojem su bili D.J. (23), V.J. (49) i sedmogodišnje dijete S.J.

Đekića terete zbog krivičnog djela ugrožavanje javnog saobraćaja, a optužnicu je potvrdio Okružni sud u Banjaluci.

Pema optužnici, Đekić je vozio sa koncentracijom alkohola u krvi preko 1,50 g/kg i kretao se brzinom koja je preko 50 km/h bila iznad dozvoljene a što je za posljedicu imalo smrt četiri osobe pišu Nezavisne.

Kretao se iz pravca Dervente ka Prnjavoru, u stanju srednjeg pijanstva i brzinom od oko 142 km/h, iako je dozvoljena brzina kretanja na toj dionici puta 80 km/h.

Usljed toga je u blizini raskrsnice sa lokalnim putem Štrpci – Glogovac, naletio na pežo koji je imao namjeru skretanja u lijevo na autobusko stajalište.

Pežo na zadnjoj strani nije imao uključenu svjetlosnu signalizaciju, a u tom momentu ga je gurao A.J. koji nije bio obilježen svjetloodbojnim prslukom.

U pežou je na mjestu vozača sjedio D. J. čija vrata su bila otvorena, a na zadnjim sjedištima su se nalazile V. J. i dijete S. J.

Đekić je bez kočenja prednjim desnim dijelom svog vozila udario u pješaka A.J., u predjelu zadnje strane nogu i gotovo istovremeno sa prednjim središnjim dijelom auta udario u zadnji lijevi dio pežoa.

Usljed udara je A.J. nabačen na pasata, odbačen u desni putni kanal te je na licu mjesta preminuo od zadobijenih povreda.

Pasat se zaustavio u kanalu sa desne strane kolovoza a pežo se usljed siline udara nastavio zarotirao, prešao u lijevu traku, vratio i zaustavio u desnoj traci.

Vozač D.J. je od siline udara glavom udario u prednje vjetrobransko staklo i ispao iz vozila na te zadobio teške povrede usljed kojih je preminuo narednog dana.

Žena V.J. i djevojčica su ostale zaglavljene u pežou, a V.J. je usljed teških povreda preminula na licu mjesta u kolima hitne pomoći dok je dijete preminulo tokom transporta iz Doma zdravlja Prnjavor u Univerzitetsko-klinički centar Srpske.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79