Bogdanu Vajukiću deset godina za ubistvo. Porodica u suzama: “Bolje da su ga oslobodili”

Dvadesetrogodišnji Bogdan Vajukić iz Laktaša, osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na 10 godina zatvora zbog nanošenja teške tjelesne povrede komšiji Gojku Veseliću (76) što je rezultiralo smrću oštećenog, a čije je tijelo nakon toga bacio u bunar u dvorištu.

Optužnica ga je teretila za teško ubistvo na podmukao i svirep način ali je Vijeće suda ocijenilo da se ne radi o teškom ubistvu.

Kako je pojasnio sudija Blagoja Dragosavljević otuženi jeste ispoljio bezobzirnost jer je tijelo bacio u bunar ali to nije dovelo do smrti.

Prema presudi sve se desilo 24. januara ove godine u kući Veselića u selu Koljani kod Laktaša, u kući žrtve, a tog dana došao je između 18.30 i 19.30 časova te je poslije svađe napao starca i brutalno ga pretukao.

Kako se navodi više puta ga je u stanju pijanstva sa 2.4 g/kg alkohola, je udario pesnicima po glavi i tijelu, te mu prignječio grudni koš.

Usljed toga je došlo do poremećaja disanja zbog obostranog višestrukog preloma rebara, te drugih povreda koje su dovele do smrti.

Vajukić je bio otišao ali se narednog dana vratio u kuću Veselića te sa njegovog tijela skinuo donji veš, a tijelo bacio u bunar u dvorištu.

Njemu je izrečena i mjera psihosocijalnog tretmana od dvije godine u ustanovi izdržavanja kazne te mu je produžen pritvor.

Dijana Petković Veselićeva kćerka u suzama je rekla da je ogorčena kaznom.

“Mislila sam sa živim u pravno uređenoj državi, ovo je sramota u šoku sam. Bolje da su ga oslobodili”, rekla je ona.

Za Vajukića se sumnja da je prije zločina pokušao da opljačka susjednu kuću na kojoj je razbijeno staklo na ulaznim vratima, ali je pobjegao jer su ukućani zvali policiju.

On je tada hapšen zbog sumnje da je pokušao provalu i nakon isptivanja je pušten, a nije se znalo za ubistvo Veselića.

Nakon što je kćerka prijavila nestanak oca policiji kada je vidjela krvave tragove u kući, pronađeno je i tijelo u bunaru.

Vajukiću se sudi i za razbojništvo iz 2018. godine u mjestu Miloševci kod Laktaša kada je napao na Srboljuba Ćućuna.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79