Bolne poruke nastavnice preminulog učenika iz Velike Kladuše: Vrištala bih i plakala!

Postoje dani kada nestane riječi i kada pera presuše, kada nas neke tragedije pogode toliko da ne uspijevamo ništa reći ni napisati.

Tragedija u Krajini: Preminuo 15-godišnjak iz Velike Kladuše

Vijest da je prerano ovaj svijet napustio Mirza, učenik iz Velike Kladuše, šokirala je cijelu Krajinu. Posebno bolan status na društvenim mrežama ostavila je jedna od nastavnica:

Ne znam kada me nešto ovako potreslo. Kroz šta naša djeca prolaze, a da mi ne vidimo, samo dragi Bog zna. Vratiše mi se sjećanja, voljela sam ga, volio me. Kad se sjetim, kad su ga djeca prijavila za nešto, ja ga zovnem u zbornicu i gledam ga: “Rekoh imaš li mi šta reći?” Gleda on gleda pa se nasmiješi i kaže: “Da je iko drugi bio, ja bi govorio nisam Bogami, a vama ne mogu slagati, pa eto radite šta god hoćete” Drago moje dijete, neka ti se Allah smiluje i uvede u džennet. Tvojoj majci i porodici i svima nama koji proživljavamo ovu bol sabur. – poručila je nastavnica.

Nakon toga objavila je i status u kojem piše sljedeće:

Ne mogu doći sebi,tako mi Allaha ne mogu. Vraćam film unazad,ovo nevino dijete sam učila 4 godine, nevino, nasmijano uvijek ali baš uvijek. Šta se desilo,gdje smo zakazali,a odgovorno tvrdim da smo svi zakazali. Zakazali smo kao roditelji,kao nastavnici, pedagozi, doktori, politicari, komšije, rođaci, prijatelji, ama svi.

Često mi vidimo promjene na nekom bilo velikom ili malom,ali ih komentarišemo onako sa strane, ah de: bezobrazan/na,nevaspitan,nadrogiran/na… naći ćemo milion riječi kojima ćemo nekog opisati, dati ružnu sliku a niko od nas neće pokušati saznati zašto se ta promjena desila, niko neće pokušati naći uzrok. Slomit ćemo ga još više, jer pobogu mi smo ti koji volimo iznositi kritike i mane a pohvale, eh, one su kao nebitne, a jako su bitne. Posebno sam ljuta na nas, na sebe koji direktno imamo doticaj s djecom, koji sve vidimo a najčešće ne vidimo ništa, jer znate i kad vidimo reći ćemo kako je moja nekadašnja nastavnica rekla za djevojčicu šesti razred, ne uči, naravno “opazla se”. Tad ni ja ni bilo ko od nas nije znao sta je rekla, ali saznavši “zgadila mi se i nastavnica i ta riječ” pa neka me shvati ko kako hoće. Sada bih vrištala, plakati više ne mogu….ljuta sam…boli, uzasno boli….bojim se da ćemo imati sve više ovakvih slučajeva a ne poduzimamo nista, jer pobogu ne tiče me se, puno sam puta to čula, i ne moze se nista. Neka me shvati ko kako hoće,briga me više….ali neka nas bude sram svih,pali smo na ispitu i zapitajmo se kako stati pred Boga… – dodala je nastavnica Devleta Klipić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79