Bolnica iz Nove Bile uputila apel Vladi Hrvatske za donaciju vakcina

Kad neće i ne zna državna vlast, hoće i mogu lokalne vlasti i bolnice.

Naime, nakon što je bolnica “Dr. fra Mato Nikolić” iz Nove Bile zatražila i dobila saglasnost Vlade Srednjobosanskog kantona za nabavku vakcina protiv koronavirusa iz Hrvatske, direktor Bolnice Velimir Valjan je kazao kako se zdravstveni radnici u ovom trenutku osjećaju nelagodno.

– Ako se borite s jednom bolesti koja nema lijeka, a vidite da u okruženju vakcine dolaze i da su ona zapravo jedino rješenje problema, onda se osjećamo nelagodno. Trenutno, vakcine nam neće pomoći u ovom valu epidemije, mi sami moramo riješiti taj problem, poštovati mjere i slušati nadležne institucije – rekao je Valjan.

Pomoć od Vlade Republike Hrvatske zatražena je se na inicijativu upravo dr. Valjana.

– Na moju inicijativu i prijedlog Kriznog štaba Kantonalnog ministarstva zdravstva, Vlada je uputila jedan apel Vladi RH, kako bismo pokušali osigurati vakcine za najugroženije kategorije. Zdravstvene radnike, radnike i štićenike domova za starije, obitelji i staratelje djece s posebnim potrebama… Želimo pokrenuti tu proceduru da zamolimo one koji u ovom trenutku mogu pomoći, vidimo da se pokrenula i Federalna vlada, moramo svi dati napor da izađemo iz ove situacije – rekao je Valjan.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79