Borac ARBiH: Sinoć su dolazili neki momci.Jedan momak je udario u sredinu vrata i rekao mi da uđem u stan, legnem i odmaram

Predrag Keković, bivši borac Armije Republike Bosne i Hercegovine, izbačen je jučer iz stana nad kojim, tvrdi, ima stanarsko pravo. Razgovarali smo s njim nakon što je veći dio noći proveo na stubištu – ispred vrata svoga doma.

Podsjetimo, advokat Kekovića, Sulejman Hadžibegović, pojasnio je sinoć da je banka, u čijem je vlasništvu bio stan, njega prodala, ali da njegov klijent, a na osnovu odluke Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine, ima stanarsko pravo.

Stoga, Keković je u razgovoru za N1 podcrtao da odbija odustati od borbe za krov nad glavom iznad kojeg je rođen, odrastao, živio sa porodicom…

Sinoć je ispred vrata stana ostao čekajući na stolici, tvrdeći da je bez pristupa svojim lijekovima i ostalim potrebnim stvarima.

Jutros nam prepričava kako je protekla noć.

“Malo se loše osjećam, zaspao sam pred zoru, poslije tableta. Sada čekam da dođu dvije ekipe, jedna sudska i jedna policijska. Trebalo bi se ići kod tužitelja na razgovor”, naveo je Keković.

Govori kako se nada najboljem ishodu.

“Da se ne nadam, eksplodirao bih ih”, dodaje.

No, noć nije protekla samo u mirnom čekanju.

“Sinoć su dolazili neki momci, pitali one u stanu kako ih nije stid. Jedan momak je udario u sredinu vrata i rekao mi da uđem u stan, legnem i odmaram. Poslije je jedna gospođa stigla i dozvolila mi da legnem i popijem lijekove”, prepričao je.

O tome kako će provoditi naredne noći, još uvijek ne zna.

“Komšije su se ponudile da kod njih spavam. Danas bi trebao mi doći neko iz policije i reći mi šta da radim”, zaključio je.

Dok se čeka rasplet, advokat Kekovića pojašnjava kako je Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine odlučio da i pored promjene vlasništva nad nekretninom Keković ima stanarsko pravo nad ovim stanom koje je naslijedio od roditelja poslije njihove smrti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79