Borac Semir: Živim u napuštenoj kući, zapalit ću se!

Redakciji portala Crna-Hronika poslali ste informaciju o teškoj sudbini borca Semira Švraku. Njegovu priču prenosimo u cjelosti:

“Pozdrav.Zbog jučeR donesenog diskriminirajućeg zakona o borcima i njihovim porodicama, obavještavam vas da sam ja, Semir Švraka rođen 29.5.1967 u Jajcu napisao na svome fb profilu da ću se zbog diskriminacije 01.8.2019 u 12 sati spaliti! Bio sam borac od maja 1992 do kraja rata i 2 puta sam ranjavan. Izbacili su me iz prava RVI za koje posjedujem rješenje na kojem piše trajno RVI 50%.

Živio sam u nadi da će biti bolje i da ću se nekad zaposliti u državi za koju sam se borio ali sam jučer ipak shvatio da u ovoj državi u kojoj vladaju kriminalci nema života jer preko 20 godina posao nisam dobio, ni ja ni supruga iako živimo još u napuštenoj kući.

Odlučio sam se na ovaj koraki kako bj javnosti skrenuo pažnju u kakvom jadu i čemeru žive demobilisani borci bivše ARBiH, zato vas molim da objavite ovaj text i upoznate javnost, domaću i stranu jer mi borci nemama snage da se borimo protiv korumpirane i kriminalne vlasti” izjavio je Semir za portal Crna-Hronika.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments