Borba s rastućim troškovima: Četveročlanoj porodici potrebno 4.000 KM za normalan život

U današnjem dinamičnom svijetu, jedan od najvećih izazova s kojima se suočavaju mnoge porodice jest kako uspješno upravljati novcem i živjeti u skladu s rastućim potrošačkim troškovima.

Prema nedavnim statistikama, prosječna bruto plaća u Federaciji Bosne i Hercegovine iznosi 1.987 KM, a u Republici Srpskoj 1.945 KM. S druge strane, sindikalna potrošačka korpa za juni 2023. godine iznosi čak 2.768,40 KM.

No, ova brojka ne obuhvata sve troškove koje porodice svakodnevno imaju. Kada se uzmu u obzir i dodatni troškovi poput vannastavnih aktivnosti djece, putovanja, rate kredita, školarine i ostalih nepredvidivih izdataka, mnoge porodice se suočavaju s izazovom kako uskladiti svoje životne potrebe s ograničenim finansijskim sredstvima.

Shodno tome, potrošačka korpa koja iznosi 2.768,40 KM, kada joj se dodaju svi ovi troškovi koji nisu uračunati, kod većine porodica dosegne cifru od 4.000 maraka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79