Borenović: Dodik utabanim stazama ide ka NATO-u, sve češće u Turskoj pozdravlja “askere”

Lider PDP-a Branislav Borenović poručio je da Milorad Dodik svakog mjeseca potvrđuje da utabanim stazama ide ka NATO savezu iako za to nema saglasnost institucija i građana Republike Srpske.

“Tako je danas na samitu u turskoj Antaliji stavio potpis na Dekaraciju u kojoj se iskazuje podrška EU i NATO integracijama, pogazivši još jednom odluke Narodne skupštine RS-a, u kojoj je jasno naznačeno da RS zagovara vojnu neutralnost, a ne svrstavanje u vojne saveze“, rekao je Borenović.

On dodaje da u dokumentu koji je potpisao predsjedavajući Predsjedništva BiH stoji da “Evropska i euroatlanska integracija, utemeljena na trenutnim obavezama i težnjama pojedinih učesika SEECP-a, presudna je za stabilnost i prosperitet regije”, čime je, kako kaže Borenović, nastavio lažnu politiku odbrane interesa Srpske i praksu da jedno priča građanima u RS-u, a drugo radi čim ga okruže stranci.

“Tako je i bilo nedavno, kada su američki, NATO, vojnici, zahvaljujući opet Dodikovom potpisu ‘odlučno’ vježbali na Manjači kraj Banjaluke, nakon što je u Brisel poslao ANP, odnosno Program reformi kojim je trasiran put ka svjeveroalatanskom savezu”, dodao je.

Borenović kaže da je Dodik sve češće u Turskoj, gdje sa ”merhaba” već uvježbano pozdravlja “askere”, a više ga na “pravu stranu” ne mora niko ni da okreće, jer je on odavno zalutao.

“Izlazna vrata iz štetne politike koju vodi radi ostanka na vlasti će mu uskoro pokazati srpski narod, koji ne prašta izdaju i ne voli prevrtljivce”, zaključuje Borenović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79