Bosanac oslobođen optužbi: “Pokušao ubaciti jaranu mobitel u švicarski zatvor”

Detaljnim pregledom historije prepiske na telefonu jednog zatvorenika u švicarskom zatvoru u Winterthouru otkriveno je da je on detaljno pregovarao sa 31-godišnjim mladićem iz BiH o tome da mu u zatvor prošvercuje Samsungov telefon, na šta je mladić, kako se vidi iz razgovora, i pristao.

Naime, sve se desilo još prije dvije godine kada je mladić iz BiH pristao da zatvoreniku preko zatvorskih zidina prebaci telefon.

Štaviše, zatvorenik mu je objasnio kako izgleda zatvor, te mu poslao uputstva kako da najlakše izvede to. Mladić je čak u jednom momentu i pitao koliko je debeo zatvorski zid, te mu sugerisao da je možda bolje da telefon unese u zatvor tajno, kako ga bacanjem ne bi razbio

Međutim, sam pokušaj prebacivanja telefona je propao, a policajci su pronašli još jedan telefon na vrhu zida, vjerovatno drugi pokušaj mladića iz BiH.

Svi dokazi, posebno historijat prepiske odveli su istražioce direktno na vrata bh. državljanina, koji u Švicarskoj već ima kriminalni dosije te se nalazi na uslovnoj slobodi.

Nakon što je priveden, mladić iz BiH je odlučio da se brani šutnjom, što se na kraju ispostavilo kao pogodak.

Naime, tamošnje tužilaštvo se tokom suđenja uglavnom oslanjalo na posredne dokaze, što će se ispostaviti kao greška.

Njegov advokat je rekao da sama prepiska o planiranju unošenja telefona u zatvor nije kažnjiva, sve dok se njegov klijent direktno ne poveže sa mjestom odakle je bačen telefon.

Na kraju, sud nije imao drugog izbora nego da oslobodi mladića ih BiH. Štaviše, na kraju suđenja sutkinja je uputila kritiku tužilaštvu da su “traljavo” odradili posao jer su dokazi nekomplentni, a ne postoji čak nikakav dokaz da je optuženi pokušao da telefon prebaci preko zida, prenose Nezavisne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79