Bosanac osumnjičen da je zlostavljao svoju maloljetnu kćerku

Državljanin Bosne i Hercegovine, koji živi u Skoplju, osumnjičen je za zlostavljanje i zanemarivanje 14-godišnje kćerke, saopštilo je danas skopsko tužilaštvo.

Osnovno javno tužilaštvo “Skoplje” navelo je da je pokrenulo postupak protiv 45-godišnjeg državljanina BiH, sa privremenim boravištem u Skoplju, za kog postoji osnovana sumnja da je izvršio krivično djelo zanemarivanje i zlostavljanje djeteta.

Tužilaštvo navodi da je osumnjičeni od septembra 2022. do 28. marta ove godine zlostavljao rođenu kćerku grubim zanemarivanjem dužnosti njege i vaspitanja.

Navodi se da je, “kao otac i jedini roditelj sa kojim je živjelo dijete rođeno 2008. godine, redovno putovao u inostranstvo i ostavljao kćerku samu, bez odgovarajućeg roditeljskog staranja i bez obezbijeđene hrane i higijene”, da je po povratku sa putovanja “nad djetetom vršio psihičko i fizičko nasilje, koristeći kaiš i udaranje kao sredstvo za njeno vaspitanje” i da je “jednom prilikom pokušao i da je ubode nožem”.

Dodaje se da je osumnjičeni zaposlio 14-godišnju kćerku u poslastičarnici da radi tokom vikenda i da je njenu zaradu koristio za otplatu sopstvenih dugova.

Tužilaštvo je kao primjer zlostavljanja navelo i to da je osumnjičeni svojoj kćerki, kada 22. marta nije otišla u školu jer joj je pozlilo kod kuće, prijetio preko telefona iz inostranstva da će je prebiti kad se vrati jer je bila odsutna.

“Ovakvo ponašanje kod žrtve izaziva stalni strah i stres, kao i osećaj napuštenosti i odsustva roditeljske brige”, navodi Osnovno javno tužilaštvo Skoplje.

Sudiji za prethodni postupak u krivičnom sudu u Skoplju tužilaštvo je podnijelo prijedlog da osumnjičenom državljaninu BiH odredi pritvor zato što “postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, kao i posebne okolnosti koje ukazuju na to da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke ili da će ponoviti krivično djelo”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79