Bosanci i Hercegovci ljuti na Jelenu Karleušu, traže da joj se zabrane koncerti u BiH

U sjedištu UN-a u New Yorku je jučer usvojena Rezolucija o Srebrenici. Većina država je odlučila da će se 11. jula obilježavati Međunarodni dan sjećanja i obilježavanja na genocid u Srebrenici.

Rezolucija nije ni protiv ijednog naroda, pa ni Srba, koji su nakon 30 godina trebali okrenuti leđa politikama Radovana Karađića i Slobodana Miloševića i reći da ono što su njih dvojica radila početnom 90-ih godina nije nešto s čim bi se narodi na Balkanu trebali voditi u budućnosti.

To Srbija nije uradila, a preko svojih medija, ali i botova poručuju kako je rezolucija sramna i protiv srpskog naroda, a što nije istina.

Jedna od onih najglasnijih botova SNS-a, Aleksandra Vučića, njegove ideologije i politike je u posljednjih godinu dana postala i popularna pjevačica Jelena Karleuša, piše Crna Hronika.

Karleuša je jučer čitav dan provela na društvenim mrežama i pisala poruke podrške Vučiću. Srpski tabloidi svom stanovništvu peru mozak kako je “rezolucija protiv Srba”, a to je uradila i Karleuša ističući da se Vučić bori za “veliki i plemeniti srpski narod od istorijske bruke Ujedinjenih nacija”.

Bruka bi trebala biti ono što su Karadžić i Milošević uradili, a nikako ne sjećanje na ljude koji su pobijeni.

Podsjetimo i to da je Karleuša prije par godina bila najveći kritičar Aleksandra Vučića, neko ko se izjašnjavao kao prijatelj BiH, neko ko je priznavao genocid, ali, prema pisanju srpskih medija koji nisu pod kontrolom SNS-a i Aleksandra Vučića, sve se promijenilo od izbora 2022. godine.

Prema njihovim riječima, Karleuša je od Vučića dobila milione eura za “albume i druge troškove”, a sve kako bi na društvenim mrežama isticala svoju privrženost trenutnom režimu.

Da gdje ima dima ima i vatre potvrđuje da se Karleuša, u toku kampanje za te izbore 2022. godine, počela pojavljivati na režimskim medijima, a to onaj ko kritikuje Vučića nije u mogućnosti.

U prilog tvrdnjama medija (koji nisu pod palicom SNS-a) idu i njene objave na mrežama na kojima je prate milioni ljudi.

Zbog svega ovog, Bosanci i Hercegovci su od jučer počeli pisati poruke kako joj treba ili zabraniti ulazak u državu ili održavanje koncerata u BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79