Bosanci otkrili kako su prevareni za humanitarnu pomoć: “Žive od prevara i na račun drugih ljudi”

Reedakciji portala Crna-Hronika javili su se ogorčeni građani koji su prevareni za humanitarne akcije i donacije koje sakupljaju za najugroženije porodice. Humanitarna grupa koja sakuplja pomoć od svi građana dijaspore, odlučila je javno podijeliti prevaru na koju su nažalost mnogi nasjeli.

Riječ je o porodici, prevarantima koji su sakupljali novac za kćerku koja navodno treba novac za operaciju kako bi prohodala. Alarmi su se upalili, kada porodica nije htjela da se donacija uplati u bolnicu za operaciju, nego su zahtijevali da se cijeli iznos uplati direktno njima. Svoju potrebnu priču ispričala je Zumreta Hodžić rodom iz BiH ali trenutno živi u Njemačkoj.

Poštovani, imam jednu molbu da li biste objavili moj problem koji imam?
Naime ja sam zamoljena da skupim novac za jednu djevojčicu koja navodno treba na operaciju. Kod nje su bili Semir Derdemez i Salun Grebovic. I oni su me zamoli da pokrenem akciju posto me mnogo naroda zna i radila sam par akcija prikupljanja pomoći.

Ja sam pristala pomoći jer njima dvojici vjerujem. Navodno je operacija bila hitna i dotična Elvira Sabanović mi je rekla da imam 10 dana roka da skupim novac. Ja sam objavila u grupi i na svom zidu a ona nije htjela kod sebe to podijelit što mi je bilo sumnjivo tako da sam počela zvati po Ljubljani da saznam išta o toj maloj Lea (Lejla) Šabanovic iz Bijelog Polja Crna Gora.

@crnahronikainfoBosanci otkrili kako su prevareni za humanitarnu pomoć: “Žive od prevara i na račun drugih ljudi. Budite oprezni”

♬ original sound – CRNA Hronika

Kad sam skoro već skupila tih 4.510€ koje su navodno bile potrebne za operaciju dobijam bolnicu koja mi šalje mail da daljnja operacija nije planirana. Ja sam odmah kontaktirala Elviru Šabanović kojoj sam rekla da neću uplatit njoj novac već ako dokaže suprotno od maila od doktora da cu uplatiti u bolnicu.

Na šta je ona burno reagovala. Prijetila mi, vrijeđala, psovala. Ja sam ljude zamolila da se izjasne gdje da proslijedim novac ili ko želi nazad da vratim. Što je ostalo sam proslijedila pomozi.ba za Nejlu i na help others iz Salzburga za dvoje djece Selman i Alija.

I dalje ta osoba mene proziva, blati kako sam je prevarila itd. Prijeti meni i mojoj porodici. Ja sam poslala mail u policiju u Bijelom Polje ali još nisam dobila mail.

Danas saznajem od jedne Samore iz Kalifornije koja je za nju skupila 18.000 i sva sreca na vrijeme otkrila tu prevaranticu Elviru tako da je novac proslijedila dalje. Sad sam ja na redu očito. Iz dobre namjere ja zahlavih u kandžama prevarantice. Ni kriva ni dužna.

Nemam sliku dotične samo profil link vam mogu poslat ali ona ima mnogo lažnih profila. Upozorili smo druge da ne nasjednu na nju.” -ispričala je Zumreta Hodžić za portal Crna-Hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79