Bosanka Briziana H. (38) deportovana iz Njemačke. Nijemci: Predstavljala je veliki problem za našu državu.

Foto: Bild

Njemačke vlasti su Brizianu H. (38) smatrale jednom od najvećih prverantkinja u Hanoveru, ali i u Donjoj Saksoniji. Sada, kako prenose njemački mediji, policija i pravosuđe mogu da odahnu, jer je bh. državljanka deportovana u Bosnu i Hercegovinu.

Sve do deprotacije, ta žena, koja je u međuvremenu i osuđena, predstavljala je veliki problem za njemačku državu.

Naime, ona je godinama tvrdila da nema državljanstvo nijedne zemlje, a po dolasku u Njemačku automatski se prijavila za socijalnu pomoć, koja je za njenu jedanaestočlanu porodicu iznosila priličnu sumu.

Kako prenose njemački mediji, ona nikada nije pokazala interes za bilo kakav vid integracije u njemačko društvo, a vremenom je počela i da krade.

Kako prenose njemački mediji, još dok se živjela u smještaju za azilante, Briziana H. je zajedno sa sestrom Vanesom (28, majka četvoro djece) počela da ide u krađe. Krala je šta je stigla: od torbi do kreditnih kartica. Navodno, i djecu je koristila za krađe, ali djeca nikada nisu privođena.

Ipak, i ona sama je na sve načine pokušavala da izbjegne zatvor. Kada je prvi put trebala da završi u zatvoru, ona je zajedno sa djecom pobjegla u Francusku gdje je i lišena slobode u okolini Liona, februara, 2020. godine.

Kod nje su tada pronašli 4.000 eura (7.800 KM) i falsifikovanu hrvatsku ličnu kartu. Odmah je izručena Njemačkoj ikrajem aprila je odslužila kaznu od tri godine, pišu Nezavisne.

O njenim krivičnim djelima možda najbolje govori podatak da njen dosije ima čak 1252 strane.

Takođe, njemački mediji prenose da je njena porodica njemačke poreske obveznike koštala pravo, malo bogatstvo, a iznos je, navodno, šestocifreni. Neki mediji prenose da je mjesečno primala 2.508 eura.

Kako su mediji prenijeli, od njeno desetero djece, sedmero djece je predalo zahtjev za azil u nadi da će im biti dozvoljeno da ostanu u Njemačkoj.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79