Bosansko/Bošnjačko narodno vijeće uputilo saopćenje za javnost: Pripremite se za odbranu domovine!

U povodu najava da že 02. i 03. maja 2024. godine od strane ekstremista doći do nemira, napada na povratnike, pokušaja uspostavijanja kontrolnih i borbenih položaja na međuentitetskim linijama Bosansko/Bošnjacko Narodno Vijeće izdalo je sljedeće saopćenje.

 

Saopćenje pročitajte u potpunosti:

Svaki, pa i najmanji eksces, može imati nesagledive posljedice po građane Bosne i Hercegovine i regije. Ministarstva unutrašnjih poslova oba entiteta dužna su na području svog djelovanja spriječiti bilo kakve eventualne sukobe, osigurati javni red i mir, zaštititi građane i imovinu te osigurati nesmetan protok ljudi i roba.

Secesija nije moguća, a pokušaj državnog udara automatski podrazumijeva povratak Ustava Republike Bosne i Hercegovine. Ukoliko se neko od ekstremista ipak usudi otvoriti ovu Pandorinu kutiju, neka zna da građani, patriote, neće stajati po strani i čekati novi genocid!

U skladu s općim stanjem u državi, građani se ne mogu pouzdati u institucije u kojima predominantno rukovode potomci nekadašnjih ratnih zločinaca.

Zato pozivamo sve Bosanske patriote da na svaki mogući način spriječe divljanje, krađe, napade na građane, institucije i pojedince. Pripadnike i zaposlenike svih agencija na nivou BiH iz reda ostala dva naroda, uključujući i Oružane snage BiH, upozoravamo da obrate pažnju na vlastitu odgovornost ukoliko se ponovi scenarij iz aprila 1992. godine, kada je došlo do podjele MUP-a R BiH, te drugih ministarstava, otimačina i uništavanja društvene imovine. Savesni i patriotski opredijeljeni građani neće dopustiti takvo ponašanje!

Ne oslanjamo se na međunarodne snage jer smo već jednom prošli kroz taj scenarij, a namjere da te snage budu upotrebljene za uspostavu linije razdvajanja među entitetima po Kiparskom scenariju su nedopustive!

Sarajevo, 24. april 2024. godine

INFORMATIVNA SLUŽBA
BNV 1
Sarajevo
BOSANSKO/BOŠNJAČKO NARODNO VIJEĆE BNV
Azize Šaćirbegović 122, Sarajevo, Bosnia and HerzegovinaReg.br. 1884. Knjiga III Registra, br. 03-05-2-23/17 / ID br. 4202348140007

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79