Braći koji tuku i prijete sudilo se zbog otmice muškarca. Otac ih se odrekao preko novina

Braća Ljuban i Miljan Hofman Vidović proteklih dana nalaze se u žiži javnosti nakon što su na društvenim mrežama objavljeni snimci na kojima se vidi kako prijete i tuku radnike.

Riječ je o kik-bokserima čija je sportska karijera ostala u sjenci brojnih incidenata, a kojima se sudilo zbog otmice muškarca.

Vidovići su proteklih dana snimljeni kako prijete radnicima. Najprije je osvanuo snimak na kome Ljuban Vidović prijeti radnicima kafića „Street“ u Modriči , uz tvrdnju da reketira pola Beograda, a potom je objavljen video i kako njegov brat Miljan šamara konobora. Snimak je navodno nastao na Fruškoj Gori.

Riječ je o bivšim prvacima u kik-boksu, mada se o njima u medijima češće pisalo u kontekstu incidenata. Jedan od njih, Miljan, snimljen je i prije nekoliko mjeseci sa batinašima u Pančevu, uoči protesta poljoprivrednika u tom mjestu. Sa huliganima je tada u društvu bio i generalni sekretar Vlade Srbije Novak Nedić.

Inače, Ljuban Vidović je nekadašnji šampion Evrope u kik-boksu, a protiv njega se vodio postupak u BiH jer je sa bratom Miljanom navodno oteo Nenada Jakovljevića iz Bijeljine, maja 2018. godine.

Za Ljubanom se dugo tragalo, a predao se u septembru 2022. godine i priznao da je zajedno s bratom oteo Jakovljevića, kako bi mu naplatili dug. Okružni sud u Banja Luci osudio ga je na godinu dana zatvora, međutim Ljuban ju je zamijenio za novčanu kaznu u iznosu od 18.050 KM, koju je platio.

– Sud je 24. marta 2023. godine, donio rješenje kojim je usvojen zahtjev branioca osuđenog LJ. V. i kazna zatvora u trajanju od jedne godine, u koju kaznu je uračunato vrijeme provedeno u pritvoru u trajanju od 26. 9. 2022. godine do 30. 9. 2022. godine, na koju je osuđen pravosnažnom presudom ovog suda zbog krivičnog djela otmica, zamijenjena je novčanom kaznom u iznosu od 18.050 KM, računajući svaki dan zatvora po 50 KM. Navedena novčana kazna je plaćena – pisali su mediji, pozivajući se na navode Okružnog suda u Banjaluci.

Sa druge strane, Miljan Vidović, boreći se pod zastavom Srbije, osvojio je 2013. godine titulu šampiona svijeta u disciplini K-1 poluteške kategorije do 81 kilograma. O njemu su mediji pisali prije nekog vremena, da je bio privatno obezbjeđenje izvršiteljima koji su došli da oduzmu kuću porodici Kocić u ulici Maksima Gorkog.

Mediji su pisali i da se braće Vidović odrekao njihov otac, poznati zanatlija i bokser Miodrag Vidović zvani Hofman. Navodno ih se odrekao zbog toga što su „otišli u kriminal, a ne u boks“.

Vidovići su o tome govorili u emisiji na televiziji Hepi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79