Bravo momci: Ovi mladići su vlasnici vratili izgubljeni novac i dokumenta

Malo je ko mogao i naslutiti da će scena upornog praćenja, trubljenja i blicanja, jednog za drugim automobilom ulicama Dervente, biti zapravo okvir za priču o dobroti i poštenju.

Četvorica mladića Dejan Simić (20), Luka Bjelošević (16), Srđan (17) i njegov brat Aleksandar (20) Đekić. Oni su vlasnici vratili izgubljenih gotovo 1.070 maraka i dokumenta. Tome je prethodila filmska scena.

“Jeli smo pecivo, u ponedeljak veče oko 21 čas, kada smo ispred gradske pekoteke slučajno uočili ženu kako odlaže novčanik na krov automobila, sjeda i dodaje gas. Odmah smo sva četvorica sjeli u automobil u pokušaju da je stignemo i upozorimo. Međutim, naše trubljenje i blicanje nije dalo rezultata. Nakon gotovo dva kilometra vožnje, novčanik je pao kod Novog parka 9. januar. Tu smo sakupili po kolovozu rasute novčanice i dokumenta”, pričaju za Večernje novosti Dejan Simić i Srđan Đekić, koji su pronađeno predali dežurnom u Policijskoj stanici Derventa.

Dejan ističe da je ovo humano djelo učinio na svoj 20. rođendan, i mada je on kao veterinarski tehničar jedini zaposlen, niko od njegovih drugara nije ni pomislio da ne vrati pronađeno.

“Mnogo nam znače i pohvale u policijskoj stanici. Ni marka nam tuđa ne treba”, skromno će Dejan.

Vlasnica novčanika Nataša Pazurević (30) priča da je tek po dolasku kući saznala da je izgubila novac i dokumenta.

“Noge su mi se odsjekle kada mi je iz policije poručeno da dođem. Inače, vozila sam djecu sa treninga, predala im peciva i potpuno zaboravila novčanik na automobilu. Nisam ni primijetila da su ti momci blicali i vozili za mnom. Odmah sam ih pozvala i zamolili da se već sutradan nađemo, da im se do neba zahvalim i da ih počastim”, rekla je Nataša.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79