Brčak upravljao vozilom a ima kazne u iznosu 6.587,20 KM

U Brčkom, E. Š. inicijala, rođen 1997. godine, nije položio vozački ispit, ali je nastavio upravljati automobilom, ostvarujući saobraćajne prekršaje u iznosu od 6.587,20 KM.

Policija je na saobraćajnici zaustavila neregistrovani automobil kojim je upravljao, te ga privremeno oduzela.

Policijski službenici u Brčkom zabilježili su specifičan slučaj kada su nedavno privremeno oduzeli vozilo od višestrukog povratnika u izvršenju prekršaja.

“Motorno vozilo marke Ford oduzeto je od E. Š. iz Brčkog, nakon što je utvrđeno da upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, te da je registracija vozila istekla.

U registru novčanih kazni utvrđeno je da ima dug po osnovu neplaćenih prekršajnih kazni u iznosu od 6.587,20 konvertibilnih maraka”, navode iz policije Brčko distrikta.

Vozilo je privremeno oduzeto zbog osnova sumnje da će E. Š. nastaviti s vršenjem prekršaja, sukladno članu 20. Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH, te je deponovano u depozit Policije Brčko distrikta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79