Brčko: Veliki broj pasa lutalica, nadležni pozivaju građane na udomljavanje

Iz Službe za zbrinjavanje napuštenih životinja u JP “Komunalno Brčko” uputilli su poziv svim ljubiteljima pasa da postanu i udomitelji kako bi se sa brčanskih ulica mogli uklanjati novi psi lutalice, a razlog za to je prepunjenost kapaciteta u brčanskom Azilu za pse.

“Azil ima kapacitet od 300 pasa, a trenutno je u njemu smješteno više od 500 odraslih pasa i štenaca što umnogome prevazilazi postojeće kapacitete. U azilu svi ljubitelji pasa mogu pronaći odrasle pse i štence različitih pasmina”, kazala je rukovoditeljica te službe Željka Tomić.

Ona je dodala da se, nažalost, zbog velikog broja pasa lutalica koji su svakodnevno primjetni na širem području Brčko distrikta, osobito u blizini naseljenih mjesta, vrlo često bilježe napadi i ugrizi djece i odraslih.

U zadnje vrijeme na području Distrikta primjetan je veći broj pasa lutalica sa ušnim markicama kojima se obilježavaju psi iz susjednih općina izvan Brčko distrikta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79