Britanski vojnik traži dječaka sa Igmana kojem je 1995. godine dao čokoladu

Priča o Đuldini Kurtović iz Kladnja koja je pronašla britanskog vojnika koji joj je tokom rata u našoj zemlji poklonio plišanog medvjedića obišla je svijet prije dvadesetak godina.

Od tada ova djevojka iz Kladnja uspjela je pomoći još dvojici vojnika da stupe u kontakt sa djecom iz naše zemlje koje su upoznali tokom agresije.

Ovih dana njoj se javio još jedan britanski vojnik koji traži dječaka sa Igmana.

Molim da PODIJELITE POST. Dragi prijatelji, treba mi jedna pomoć. Još jedan britanski vojnik traži dječaka kojeg je…

Gepostet von Đuldina Kurtović am Mittwoch, 21. Oktober 2020

– Ja sam 1993. godine upoznala vojnike u Kladnju. Mene je 2000 godine pronašao Peter Millns iz Engleske koji me pamtio iz rata. Prije dvije godine javio mi se drugi britanski vojnik Antony Miller da mu pomognem pronaći djevojčicu sa slike iz Donjeg Vakufa. Priča je bila uspješna – kaže Kurtović.

Dao mu čokoladu

– Sinoć me je kontaktirao bivši britanski vojnik Peter Moor koji traži dječaka sa Igmana. Kazao mi je da je da ga je upoznao dok je dječak čuvao ovce na Igmanu. On mu je tada tražio cigaru, a dao mu je i čokoladu. Kazao mi je da ima želju da ga vidi i sazna šta mu se desilo – kazala je Kurtović.

Britanski vojnik Peter Moor tokom misije u BiH

Dodala je i da su fotografije dječaka sa Igmana nastale tokom 1995. godine, ali da se vojnik Peter Moor ne može sjetiti imena dječaka sa slike, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79