Brnabić: Situacija na Kosovu je užasna

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se “provokacije Prištine i premijera privremenih prištinskih institucija Albina Kurtija događaju gotovo na svakodnevnom nivou”. Poručila je da prištinske vlasti pokušavaju isprovocirati srpski narod, destabiliziraju situaciju i da je sve što rade suprotno Briselskom sporazumu. Dodala je kako je situacija na Kosovu užasna.

“Ne radi se više ni o tome kakva je situacija zbog barikada i pritisaka da se uklone bez ikakvog razumijevanja i razmišljanja zbog čega su Srbi bili primorani da ih postave. Kurti i Priština svakodnevno rade provokacije i situacija na Kosovu je užasna.

Čak ih ima više u jednom danu. Odu naoružani do zuba u Zubin Potok i Mitrovicu u jednom danu. Upadnu nasilno u općinu, pokušavaju isprovocirati srpski narod da destabiliziraju situaciju. Sve što rade je suprotno Briselskom sporazumu. Šta god da se desi, nema reakcije EU”, rekla je Brnabić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79