Brutalna likvidacija povezana s balkanskim narko-klanom: Hapšenjem za trgovinu droge vrijedne tri miliona eura

U austrijskom Otakringu nedavno otkriveno brutalna likvidacija ostavlja tragove koji ukazuju na moguću povezanost s nedavnim hapšenjem Balkanskog narko-klana. Ovaj klan, sastavljen od državljana BiH i Srbije, bio je meta akcije hapšenja početkom januara 2024. godine.

U okviru ove policijske operacije, pripadnici Državne kriminalističke policije Donje Austrije identificirali su dvije plantaže za uzgoj kanabisa u Genserndorfu i Badenu. Ukupno 12 osoba sumnjiči se za organizaciju uzgoja i distribuciju oko 300 kilograma osušenog kanabisa, čija se vrijednost procjenjuje na oko tri miliona eura. Sedam osoba je uhapšeno tokom akcije, dok istraga još uvijek traje protiv petorice njihovih saučesnika.

U stanu u Otakringu, koji se sumnja da je bio bunker za skladištenje droge, policija je pronašla uznemirujuću scenu. Tijelo, koje još nije identificirano, pronađeno je u tuš kabini, dok je u susjednoj sobi otkrivena plantaža za uzgoj kanabisa.

Osim toga, otkrivena je stolica koja sugerira da je ubijena osoba vjerovatno mučena, a prsti su odsječeni, dodatno nagovještavajući brutalnost egzekucije.

Istražitelji izražavaju sumnju u moguću povezanost ovog užasnog ubistva s Balkanskim narko-klanom. Iako identitet žrtve još uvijek nije poznat, naređena je obdukcija tijela kako bi se došlo do daljnjih saznanja.

Očevici iz zgrade gdje je pronađen leš izjavili su da su primijetili sumnjive aktivnosti u stanu u posljednje vrijeme, a jedan od stanara je izjavio da su “često viđali sumnjive likove”. Stanari su izrazili zabrinutost zbog sve učestalijih incidenata u njihovom komšiluku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79