Brza reakcija policije u Sarajevu: Uhapšen jer je prodavao eksplozivnu napravu na internetu

Policija Kantona Sarajevo je, poduzimajući planske mjere i radnje iz svoje nadležnosti na prevenciji vršenja krivičnih djela došla do saznanja da jedna osoba na području Novog Sarajeva posjeduje nepoznatu eksplozivnu napravu.

Odmah po saznanju pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo poduzete su aktivnosti na pronalasku osobe koja se dovodi u vezu s ovim događajem te je danas locirana, pronađena i uhapšena.

Daljnjim radom pronađena je i za sada nepoznata eksplozivna naprava u blizini mjesta stanovanja ovog muškarca.

U toku je uviđaj na mjestu pronalaska ove naprave, kao i pretres stana osumnjičenog po prethodno pribavljenoj naredbi nadležnog Suda i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Kako Klix.ba nezvanično saznaje, ručno napravljena eksplozivna naprava je pronađena u naselju Grbavica, a policija je do saznanja došla putem interneta gdje je prodavana.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79