Budžet FBiH predviđa novac za letjelice: “Pitam se ko će time upravljati”

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH na prvoj redovnoj sjednici razmatra Prijedlog ovogodišnjeg federalnog budžeta. U Budžetu FBiH planirano je između ostalog, 2 miliona za nabavku automobila, 20 miliona za nabavku zgrada, 30 miliona za rekonstrukciju zgrade Vlade u Sarajevu i Satklene banke u Mostaru i Povećanje plata u javnom sektoru 31 milion KM.

Isto tako, predviđeno je da se poveća izdvajanje iz budžeta za penzionere, a iznosi 16%.

I ove godine u Budžetu FBiH, kao i prošle godine, predviđeno je 30 miliona KM za nabavku letjelica, ali i 4 miliona za hangare za njihov smještaj te za popravku helikoptera koji je u vlasništvu FUP-a.

“Taj helikopter sa manjim izmjenama može služiti i za gašenje požara ali i za prevoz pacijenata”, rekla je ministrica finansija Jelka Miličević.

Miličević je izrazila nadu da će ovaj helikopter biti remontovan do petog ili šestog mjeseca.

Komentarišući činjenicu da je i prošlogodišnjem budžetu bilo predviđeno 30 miliona za nabavku letjelica, Miličević je kazala da je formirana komisija, da je dio posla obavljen, ali da ne postoji organizacija.

“Nekad se pitam da li mi imamo ljude koji će upravljati time”, pitala se ministrica.

Prošle godine najavljeno je formiranje avioservisa FBiH, do toga još uvijek nije došlo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79