Bursać: Dodik prijeti ratom, kome to nije jasno ništa mu nikad i neće biti jasno

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik (SNSD) nastavlja secesionističku i politiku destabilizacije BiH, izjavivši da pokušava ubijediti Hrvate da sa Srbima jednokratno napuste institucije Bosne i Hercegovine.

„Da ne otkrivam sve detalje, reći ću dio. Bosna i Hercegovina će funkcionisati samo dok u njenim strukturama sjede sva tri naroda. Pokušavam da ubijedim Hrvate da jednokratno napustimo institucije Bosne i Hercegovine“, naglasio je Dodik u intervjuu za beogradsku „Politiku“.

Pokušavam ubijediti Hrvate da sa Srbima jednokratno napuste institucije BiH

Predsjednik RS je naglasio da „Srbi zaslužuju da imaju svoju državu“.

„Mislite li da ne radimo na tome? Radimo, i nismo daleko od te odluke. Nemojte nas isprobavati, preporučujem da razgovaramo. Nemojte da se igrate s imovinom, povući ćemo sve ljude. Možete da probate, ali bolje nemojte. U našem trezoru postoje spremni svi zakoni, uredbe i podzakonski akti da poslije sat i po skupštinskog zasijedanja RS postane nezavisna država. Nemojte nas gurati u ćošak. Ne sabijajte oprugu koja će odskočiti i koja će vas preskočiti“, rekao je prijeteći Dodik.

Dragan Bursać, ugledni bh. novinar na društvenim mrežama je komentirao Dodikove prijetnje.

„Kome nije jasno da ovaj čovjek po svojoj želji ili nečijem nalogu prijeti ratom, nikad mu ništa jasno biti neće!“, prokomentirao je Bursać.

Predstavnici vlasti u Sarajevu nisu reagirali na Dodikove najnovije provokacije. Zasad se nije oglašavala ni međunarodna zajednica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79