Časna sestra pala na šarm fratra Roberta. Napustila samostan nakon 24. godine

Dvadeset i četiri godine nakon što je postala časna sestra, dodir s redovnikom u samostanu promijenio je život sestre Mary Elisabeth

Par koji je decenijama bio posvećen crkvi otkriva kako je odustao od samostanskog života kako bi se vjenčali nakon što su se zaljubili jedno u drugo kad su se tokom kratkog susreta okrznuli rukavima.

Nije joj znao ime, ni boju kose, ali kada joj je redovnik slučajno dotaknuo rukav, časna sestra koja je deceniju svog života posvetila Bogu, zaključila je da je iskra dovoljna da napusti strogi vjerski red.
Promijenio je život časnoj sestri

Sestra Mary Elizabeth (50), rođena kao Lisa Tinkler, vodila je miran život u samostanu u Prestonu, Lancashire, koji je pripadao karmelićanskom rimokatoličkom vjerskom redu, od svoje 19. godine, piše Daily Mail.

Godine 2015. je upoznala fratra Roberta, karmelićanskog redovnika koji je došao u posjet iz Oxforda, a kasnije su se slučajno okrznuli rukama, što je bila mala gesta nabijena hemijom zbog koje su ostavili svoje živote iza sebe i odlučili se za ljubav.

Sedam godina kasnije, par, koji je sada u braku i živi u Sjevernom Yorkshireu, ispričao je svoju priču za BBC Radio 4 Beyond Belief, otkrivajući da iako su se borili s odlukom o napuštanju crkvenog života, ne žale zbog toga.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79