Cazin će uskoro dobiti gradski bazen!

Potpisivanjem ugovora sa izvođačem radova danas su ostvareni formalni uvjeti za početak prve faze radova na realizaciji projekta Gradski bazen Cazin. Građevinski radovi, na lokalitetu uz stadion Krajine, počeće čim to budu dozvoljavale vremenske prilike.

“Mi smo danas potpisali ugovor za prvu fazu koja predviđa građevinske radove u vrijednosti od nešto više od 2.700.000 konvertibilnih maraka. U drugoj fazi, za koju ćemo tender raspisati u narednoj godini, planirana je instalicija tehnologije i svih ostalih detalja koji se odnose na postrojenja bazena. Namjera nam je da izbjegnemo bilo kakva otezanja i da se projekat realizira u kontinuitetu jer je ovo projekat kakav Cazinu treba i koji je od višestrukog značaja.“, kaže Nermin Ogrešević, gradonačelnik Cazina.

Sredstva za ovaj projekat planirana su u Budžetu Grada i izgradnja bazena počela bi puno ranije da nije bilo velikih oscilacija u cijenama željeza zbog čega ranije objavljen tender nije okončan pa je, nakon stabilizacije cijena na tržištu građevinskog materijala, raspisan novi.

Po riječima gradonačelnika Ogreševića, ovo je jedan od nekoliko iznimno velikih projekata koji se planiraju u Cazinu za naredni period. Poluolimpijski bazen, sa svim pratećim sadržajima, od velikog je značaja i za Cazin i za širu okolinu jer će otvoriti niz novih mogućnosti za sport i rekreaciju svih generacija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79