Čengić već jednom pobijedio na izborima: Jel SDA ponovo “halalila” Stari Grad ako postavi istog kandidata?

Na nedavno održanim prijevremenim izborima za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, Irfan Čengić iz Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) ostvario je uvjerljivu pobjedu nad kandidatom Stranke demokratske akcije (SDA), Dženanom Selimbegovićem.

Čengić je osvojio 6.707 glasova, što čini 62,89% ukupnog broja glasova, dok je Selimbegović dobio 3.958 glasova, odnosno 37,11%​ (Početna | Preporod.info)​​ (Naslovnica)​​ (Fiks)​.

Ovi rezultati pokazuju da je Čengić, blago rečeno, “pomeo” svog protivnika iz SDA, ostvarivši značajnu prednost u glasovima. Iako je SDA imala priliku da promijeni kandidata i pokuša promijeniti ishod izbora, odlučili su zadržati istog kandidata koji je već jednom poražen.

Ovo otvara pitanje o strategiji i pristupu SDA u ovoj općini.

Ponašanje SDA može se interpretirati kao ponovni neuspjeh u prepoznavanju i odgovaranju na želje i potrebe birača u Starom Gradu.

Postavljanjem istog kandidata koji je već poražen, SDA je možda, implicitno, “halalila” Stari Grad, što može biti pokazatelj nedostatka svježih ideja ili kadrova sposobnih za promjenu ishoda izbora.

Ovaj pristup SDA sugerira da stranka možda nije dovoljno ozbiljno pristupila ovim izborima, što može dalje uticati na njihovu poziciju i povjerenje među biračima u ovoj općini.

Ako se SDA ne posveti ozbiljnoj analizi i promjeni strategije, slični rezultati bi se mogli ponoviti i u budućnosti, ostavljajući Stari Grad u rukama njihovih političkih protivnika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79