Zbog drame u Beogradu, podignut stepen bezbjednosti u Republici Srpskoj

Foto: ATV

Ministarstvo unutrašnjih poslova bosanskohercegovačkog entiteta RS saopćilo je da je podiglo mjere bezbjednosti na području RS, posebno na javnim mjestima, nakon današnjeg terorističkog napada na Ambasadu Izraela u Beogradu, prilikom čega je teško povrijeđen pripadnik Žandarmerije MUP-a Republike Srbije.

„Ministar unutrašnjih poslova RS Siniša Karan i direktor policije RS Siniša Kostrešević su u stalnoj komunikaciji sa ministorm unutrašnjih poslova i potpredsjednikom Vlade Republike Srbije Ivicom Dačićem i prvim ljudima Policije Srbije i, iako nema neposredne prijetnje od sličnog napada u RS, naložen je niz preventivnih mjera i intenzivirana saradnja sa drugim policijskim agencijama u smislu razmjene operativnih informacija“, navodi se u saopćenju MUP-a RS-a.

Dodaje se da je stanje bezbjednosti na području RS zadovoljavajuće i građani nemaju razloga za zabrinutost, ali se apeluje da policiji prijave svaku sumnjivu radnju u svom okruženju.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Ivica Dačić izjavio je povodom današnjeg ranjavanja pripadnika Žandarmerije da je nesumnjivo da se radi o terorističkom aktu.

Dačić je rekao da je osoba čiji se identitet utvrđuje, pucala iz samostrijela u pripadnika Žandarmerije koji je bio na dužnosti obezbjeđenja Ambasade Izraela oko 11 sati i pogodila ga u vrat.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79