Četiri osobe poginule: Flixbusov autobus se prevrnuo zbog svađe dva vozača?

Foto: Bild.de

Protiv vozača autobusa koji se jučer prevrnuo na njemačkom autoputu, pri čemu je poginulo četvero ljudi, a mnogi su povrijeđeni, vodi se istraga zbog ubistva i nanošenja tjelesnih povreda iz nehaja, saopćio je ured javnog tužitelja.

Za to mu prijeti do pet godina zatvora.

Glasnogovornik ureda nije mogao reći je li muškarac (62) već ispitan.

Flixbus na sprat s 54 osobe, uključujući dva vozača, skrenuo je s autoceste A9 u blizini Leipziga u srijedu ujutro i prevrnuo se. Autobusni prijevoznik ranije je izvijestio da je u autobusu bilo 55 osoba. Policija je saopćila da je četvero ljudi poginulo te da je teže povrijeđeno šest, a lakše 29 ljudi.

Nisu izneseni detalji o zdravstvenom stanju povrijeđenih.

Istražitelji su trenutno fokusirani na utvrđivanje uzroka nesreće.

Prema još uvijek nezvaničnim informacijama, uzrok nesreće je svađa dva vozača.

Jedan putnik rekao je za Leipziger Volkszeitung da su nedugo nakon napuštanja Berlina neprestano glasno razgovarali jedan s drugim.

“Je li između njih izbila svađa?”, pitaju se novine Bild, prema kojima je za volanom u trenutku nesreće bio češki vozač. Navodno se izgubio u Berlinu i u jednom trenutku morao stisnuti kočnicu.

Svi povrijeđeni koji se nalaze u bolnici bit će ispitani, pod uslovom da njihovo zdravstveno stanje to dopušta, rekla je glasnogovornica sjedišta policije u Leipzigu odgovarajući na upit.

Također će biti naručeno izvješće o analizi autobusne nesreće, priopćio je ured javnog tužitelja. Prvi rezultati očekuju se tek za nekoliko sedmica.

Identitet četvero poginulih još nije bio utvrđen do podneva u četvrtak.

“Nastojimo i nadamo se da ćemo poslijepodne moći dati informacije o tome”, rekla je glasnogovornica policije. Autobus je putovao iz Berlina u Zurich.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79