Četvrti dan potrage: Šta će majka u toj kući kada godinama tu nije dolazila, zašto je odbila poligraf?

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u utorak u naselju Banjsko polje kod Bora, ušla je u četvrti dan.

Policija je i tokom noći dežurala kod kuće odakle je djevojčica nestala.

Na mjesto nestanka dvogodišnje djevojčice u Banjskom Polju kod Bora došao je juče bager koji je, kako je objasnila policija na terenu, trebalo da raščisti dio oko kuće i omogući policiji da nastavi pretragu.

Na tom mjestu su bili postavljeni i šatori, a prisutne su bile i Vatrogasno-spasilačke jedinice i jake policijske snage koje su blokirale prilaz kući.

Policija je sada istragu usmjerila na roditelje nestale Danke Ilić.

Nelogične izjave majke dovele i bager ispred vikendice: “Objekat bio zaključan i napušten”

To je za medije potvrdio Darko Trifunović iz Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbjednost.

“Policija postavlja i pitanje da li je djevojčica uopšte i bila tu na tom mjestu. Onda su počela da se redaju i mnoga druga pitanja. Onaj automobil koji je prošao, komšija koji je nađen, pa saslušan, vidjelo se da nije on ništa kriv. Naravno, sada se istraga usmjerava na saslušanje oca, majke i svih ostalih u tom okruženju, pregledaće se sigurno njihovi telefoni. Doći će se do zaključaka na neka pitanja na koja nismo dobili odgovor”, govori Trifunović.

Trifunović se dalje osvnuo na majku nestale djevojčice.

“Pitanja na koja nismo dobili odgovor su – šta će majka u toj kući, kada godinama tu nije dolazila, ona je tu nekada živjela. Njeno vozilo, komšije kažu po izjavama da je nađeno parkirano iza neke štale, a ne ispred, kako se obično ljudi parkiraju kad dođu pred kuću. Majčino ponašanje ukazuje i rađa neku sumnju da ona zna nešto što još nije rekla. Kada vama neko odbije poligrafski test, vi odmah znate 99 posto da tu nešto nije kako treba. Kada neko kaže, izvolite, gdje da dođem, šta treba da uradim… Majka bi sve u tom trenutku dala da vrati svoje dijete”, zaključio je Trifunović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79