Ćiro Blažević o borbi sa rakom: “Ljekari su digli ruke od mene”

Legendarni nogometni trener Miroslav Ćiro Blažević ponovo je govorio o borbi sa rakom prostate.

“Moj sin dođe i kaže: ‘Tata, isto si govorio da ćeš umrijeti i prije pet godina.’ On želi ublažiti ovu istinu, a ljekari su digli ruke od mene”, rekao je za Story.hr.
Smatra da ovaj put neće uspjeti pobijediti bolest.

“Vrijeme mi je, imam 88 godina iza sebe, ostavio sam dosta. Šta ćeš. Konstatuješ istinu, a ona je da imaš rak s pet metastaza. Onda je to fatalno. U svakom slučaju nemojte za mnom žaliti, previše sam napravio da ne bih bio spokojan. Previše dobrog. Koliko god se trudim, ne mogu naći kome sam zlo napravio…”, kazao je.

Ponovo je podsjetio da ne žali ni zbog čega.

“Kad gledam svoje kolege, gotovo svi su umrli: Barić, Ivić, Zebec. I moje je vrijeme došlo. S tim se čovjek mora pomiriti, bez kukanja i jadikovanja. Tako da bih molio ljude: poštedite se žalosti za mnom jer odlazim spokojan i to je jako lijepo. Ne znam kako oni zločesti ljudi koji su toliko toga lošeg napravili trebaju umrijeti, a do tada uopće nisu vjerovali u Boga? Kad trebaš umrijeti, počinješ vjerovati, ali eto, tu sam… Ti i ja pijemo kafu…”, zaključio je.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79