Čović i Sattler se sastali u Mostaru: Fokus na izmjenama Izbornog zakona

Foto: X.com

U jutrošnjem sastanku u Mostaru, šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, Johann Sattler, susreo se s predsjednikom HDZ-a, Draganom Čovićem, kako bi raspravili ključne aspekte evropskog puta i napretka Bosne i Hercegovine.

Centralna tema razgovora bila je potreba za daljnjim koracima u procesu evropskih integracija, s naglaskom na jačanju demokratskih institucija i postizanju političke stabilnosti i ekonomskog prosperiteta u zemlji.

Čović je naglasio važnost suradnje s institucijama EU u provođenju reformi koje su vitalne za budućnost zemlje, posebno ističući Izborni zakon kao ključni element.

“Na svim razinama vlasti, predstavnici Hrvatske demokratske zajednice BiH će nastaviti predano raditi na postizanju ovih ciljeva”, istaknuo je Čović.

Sattler je izrazio potpunu podršku u provođenju reformi i dugoročnoj stabilizaciji političkog dijaloga u zemlji, naglašavajući važnost kontinuirane suradnje i stabilnosti svih razina vlasti za ostvarivanje napretka.

Čović je na društvenim mrežama napisao: “Razgovarali smo o nizu tema vezanih uz naš evropski put, funkcioniranje i napredak. Reformski zakoni, posebno Izborni zakon, moraju napredovati. Stabilan politički dijalog lokalnih sudionika ključan je za postizanje pozitivnih rezultata.”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79