Crnogorsko državno preduzeće “EPCG Solar gradnja” raskida ugovor sa firmom “Kaldera company” zbog sankcija SAD

Crnogorsko državno preduzeće “EPCG Solar gradnja” raskida ugovor sa firmom “Kaldera company” zbog sankcija SAD


Crnogorsko državno preduzeće “EPCG Solar gradnja” objavilo je danas da je raskinulo poslovni ugovor sa bosanskohercegovačkom kompanijom “Kaldera company”, koja se našla na ‘crnoj listi’ Sjedinjenih Američkih Država zbog veza sa Miloradom Dodikom, predsjednikom entiteta Republika Srpska.

U saopštenju koje je objavljeno 11. jula, Solar gradnja navodi da je odluka o raskidu ugovora donesena kako bi se izbjegli rizici od sankcija koje je nametnula američka Kancelarija za kontrolu strane imovine (OFAC).

“Američki State Department je upozorio da svi subjekti koji posluju sa sankcionisanim osobama mogu biti izloženi sankcijama, što je Solar gradnju navelo da prekine poslovnu saradnju sa ‘Kaldera company'”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo energetike Crne Gore je prethodno zatražilo od Solar gradnje da prekine saradnju sa ovom kompanijom nakon što su otkriveni detalji o njihovoj poslovnoj vezi sa osobama sa američke ‘crne liste’.

Solar gradnja je istakla svoju posvećenost razvoju i želju da se pozicionira na evropskom tržištu, te naglasila da je ugovor sa “Kaldera company” sklopljen prije nego što su SAD uvele sankcije kompanijama povezanim sa Miloradom Dodikom.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija