Ćudić odgovorila Miladinu: Rat sam provela u Sarajevu, a 1992. sam imala 10 godina

Predsjednica Glavnog odbora Naše stranke i zastupnica u Parlamentu FBiH Sabina Ćudić oštro je odgovorila na prozivke vijećnika Općine Stari Grad Almedina Miladina.

Pošto se Miladin spominje na spornom snimku, na kojem je iznesena tvrdnja kako se “izlobirao” glas za izbor Abdulaha Skake za gradonačelnika Sarajeva 2016. godine, on se oglasio i poručio da bi svakako glasao za Skaku.

Miladin o ulozi u aferi “Asim”: Nisam glasao za Sabinu Ćudić jer je u ratu bila u Beogradu

On je Ćudić spočitao i istakao da je ona u ratu bila u Beogradu. Ćudić oštro odgovara.

“Gospodine Miladin i Vama slični, 17. aprila 1992. godine napunila sam deset godina. Živjela sam u tadašnjoj ulici Omera Maslića, današnjoj Envera Šehovića, u Sarajevu. U stanu u kojem i danas živi moja porodica. Proslavu mog rođendana smo otkazali nakon što su roditelji moje prijateljice, koja je živjela u tadašnjoj ulici Darovalaca krvi, javili da snajper puca na raskrsnici pored Hitne pomoći.

Kako je Sabina Ćudić izgubila utrku za gradonačelnika Sarajeva? Ovo je njena priča…

Rat sam provela, kao i moji sarajevski vršnjaci, pohađajući podrumsku ratnu školu – Osnovnu školu ‘Alija Alijagić’, između podruma i kuće, preživljavajući zajedno s komšijama, promatrajući kako neki od njih ginu, promatrajući kako gori zgrada ‘Šibica’ s prozora sobe koju sam dijelila s nenom Dikom, inače izbjeglicom. Mogla bih vam pisati o mnogo čemu što sam vidjela i doživjela u tom periodu, emotivno vas ucjenjivati i politički profitirati od svojih ratnih trauma – ali jedno je sigurno, gospodine Miladin, za razliku od vas i vama sličnih, ništa, ama baš ništa nije učinilo da mrzim, targetiram ili lažem o djeci koja nisu bila tu u ratu. Sarajevo je njihovo koliko i moje. Koliko i vaše”, zaključila je.

Skaka o kompromitirajućem snimku: Opće je poznato da je izbor gradonačelnika bio zakonit

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79